1 Oktober 2015 - Afgelopen weekend was weer een geslaagd weekend op de Nationale d'Elevage van de Franse Picardclub in Domerat. Zowel Fenne als Jinthe behaalden in hun eigen klasse een uitmuntende beoordeling en Fenne behaalde daarnaast, voor het derde jaar op rij, een uitmuntend voor de karaktertest. De resultaten zijn bijgewerkt op de pagina 'Uitslagen'.

Juke du Bois du Pêcheur was ook aanwezig en behaalde ook zeer mooie resultaten! In de tussenklasse behaalde hij zelfs de 2e plaats met een uitmuntende beoordeling en ook een uitmuntend voor de karaktertest. Met deze resultaten is Juke in Frankrijk recommandé, wat de hoogst mogelijke waardering is voor hem op dit moment. Natuurlijk zijn we alweer super trots op de behaalde resultaten!

De 'Nesten' pagina is bijgewerkt met informatie over de pups uit het nest.
Familiefoto 27-9-2015, Domerat. Met dank aan Janet v. Iperen voor het bewerken van de foto.

10 September 2015 - In de maanden sinds de laatste update is er weer één en ander gebeurd dus hierbij een update. Op 6 juni stond Jinthe in Oss nogmaals in de jeugdklasse. Ook hier behaalde ze een uitmuntende beoordeling en hiermee werd ze wederom beste van het ras! De pagina 'Resultaten' is bijgewerkt.

Een week later, op 13 juni, vond de eerste Picard Activiteiten Dag (PAD 2015) van de PHCN plaats in Uden. Ondanks de wat natte start is het uiteindelijk een heel gezellige dag geweest met veel activiteiten en ontmoetingen met andere Picards en hun baasjes. Ook een aantal van onze pups waren met hun baasjes aanwezig. Natuurlijk waren Jinthe en Joppe met ons mee mee maar we hebben ook Jaff'Art, Jaro, Kwastje en Wolf weer gezien. Hier vindt u een paar foto's van hen.

Op 29 Augustus heeft Fenne op de Internationale Hondenshow in Luxemburg haar Kampioenschap van Luxemburg behaald! Ook dit resultaat staat nu op de pagina 'Resultaten'.

Naast de showuitslagen hebben we van Jinthe ook een andere uitslag binnen. Van Jinthe's heupen is een röntgenfoto gemaakt die officieel beoordeeld is door de Raad van Beheer. Zoals we al verwachtten na het zien van de foto was de uitslag positief, Jinthe is met de uitslag HD-A vrij van heupdysplasie. Natuurlijk zijn we daar heel blij mee!

Ook over Juke du Bois du Pêcheur zijn goede berichten te melden. Zijn oogtest wijst uit dat hij vrij is van oogafwijkingen en ook heeft hij een goede heupuitslag, HD-B. Omdat hij in Frankrijk woont moet hij aan de regels die daar gelden voldoen. Dat betekent onder andere dat een stamboomhond aangekeurd moet worden om een volledige stamboom te krijgen. In April is hij aangekeurd met goed gevolg. Meer informatie over Juke kunt u vinden op de website van zijn eigenaar. Een link naar de website vindt u op de pagina 'Links'.

24 Mei 2015 - 16 Mei was de dag van de kampioenschapsclubmatch van de PHCN in Herkenbosch. Het weer werkte niet echt mee met steeds wat meer regen gedurende dag, maar het was zeker een geslaagd en gezellig evenement. Fenne hebben we uitgebracht in de kampioensklasse. Ze werd beste van haar klasse (uitmuntende beoordeling) met een heel mooi rapport. Jinthe stond in een grote groep in de jeugdklasse en zij behaalde de 2e plaats (uitmuntende beoordeling), ook met een heel mooi rapport. De keurmeester benoemde na plaatsing nog wat punten van de honden en hij was erg te spreken over Jinthe, hij gaf aan haar in het geheel een mooi teefje te vinden. Super trots dus!

Gisteren hebben we Jinthe uitgebracht op de Pinkstershow in Arnhem. De beoordeling was weer uitmuntend en daarmee behaalde ze de eerste plaats in de jeugdklasse teef. Ook werd ze beste teef (BOS) en kreeg ze een derde CAC punt. Omdat Jinthe nu 3 maal de eerste plaats in de jeugdklasse heeft behaald is ze daarmee Nederlands Jeugd Kampioen!! Een super mooi resultaat op 14 maanden leeftijd. En als extra'tje heeft Jinthe nu al genoeg punten behaald om Nederlands Kampioen te zijn. Ze voldoet echter nog niet aan de leeftijdsgrens van 27 maanden, dus voor het behalen van die titel zullen we nog even moeten wachten.

De resultaten zijn bijgewerkt en terug te vinden onder het kopje 'Resultaten'.

9 April 2015 - De eigenaar van 'onze' Juke berichtte ons dat Juke mee had gedaan op de show in Luxemburg. Daar werd hij beste jeugdhond en daarmee behaalde hij de titel Jeudkampioen Luxemburg. Ook werd hij als beste reu van het ras gekozen door de keurmeester, waarmee hij werd verkozen boven 5 andere reuen, waaronder 2 Frans Kampioenen! Natuurlijk zijn wij super trots op Juke en zijn eigenaar!

Eind Februari waren zowel Fenne als Jinthe ingeschreven voor de Martinishow in Groningen. Jinthe behaalde deze keer 'slechts' een zeer goed in de jeugdklasse. Fenne kreeg een uitmuntende beoordeling en werd vervolgens gekozen voor Beste Teef (BOS) met bijbehorende CAC-CACIB punten. Omdat dit een Beneluxshow was behaalde Fenne hiermee ook de titel Benelux Winster Nederland 2015 (BWNL'15) en een kwalificatiebewijs voor Crufts (Engeland), één van de grootste hondenshows van de wereld.

Jinthe heeft afgelopen weekend een tweede uitmuntend behaald in de jeugdklasse in Goes (Dogshow Goes) en daarmee werd ze wederom BOB en kreeg ze haar tweede CAC punt.

10 Februari 2015 - De showresultaten van Jinthe zijn bijgewerkt. Afgelopen weekend heeft Jinthe voor het eerst in de jeugdklasse gestaan op de tentoonstelling van Eindhoven. Ze deed het erg goed! Het resultaat is een uitmuntende beoordeling met een CAC punt voor het winnen van beste van het ras. Wij zijn natuurlijk trots dat ons dametje het zo goed doet in de ring en dat zij nu, op 10 maanden leeftijd, al zo'n goede score behaald heeft.

17 December 2014 - Fenne is Nederlands Kampioen! Op 2 november 2014 behaalde zij haar laatste CAC punt hiervoor. Ondertussen is het ook al officieel bevestigd door de Raad van Beheer waardoor zij op de winnershow voor het eerst in de kampioensklasse stond. Ook daar deed ze het heel goed en ze werd reserve beste teef van de picards op deze show. Jinthe heeft ook voor het eerst meegedaan aan een internationale tentoonstelling en zij behaalde voor de vierde keer een veel belovend. Tevens was dit voor haar de laatste keer in de puppyklasse (tot 9 maanden): de tijd vliegt! De showresultaten zijn bijgewerkt.

Op de pagina 'Nesten' is een kleine update te vinden met wat foto's van een aantal pups van het J-Nest.

16 Oktober 2014 - Er zijn drie nieuwe updates te vinden op het resultaten gedeelte van de website. Op 21 September zijn we naar de clubmatch van de kc 's-Hertogenbosch geweest, waar Fenne BOB werd met een uitmuntend en Jinthe beste puppy met een mooi keurverslag en een veel belovend. De week erop zijn we naar midden Frankrijk afgereisd om mee te doen aan de 'Nationale d'Elevage' (NE) van de Franse Picard Club. Net als vorig jaar heeft Fenne het heel goed gedaan in de open klasse. Zowel voor de karaktertest (verplicht) als de showstandaard ontving zij een uitmuntend. Met 27 teefjes in de open klasse, zijn we trots dat Fenne geselecteerd werd bij de 16 beste teefjes. Jinthe heeft het ook heel goed gedaan, zij kreeg een veel belovend en werd 2e beste teefje in de puppyklasse (van de 4). Daarnaast heeft zij een herdersinstinctcertificaat (CANT) behaald. Eén van Fenne's zonen deed ook mee in de puppyklasse. Hij heeft ook zijn CANT behaald en werd eerst beste reu in de puppyklasse, waarna hij ook won van het beste teefje in de puppyklasse en hij dus de beste pup in de puppyklasse was.

Op 4 en 5 oktober zijn we met Fenne naar de Ijssel- en Hanzeshow in Zwolle (NL) geweest. Op zaterdag behaalde zij een zeer goed en op zondag zelfs een uitmuntend, waardoor zij BOB werd en haar 3e Nederlandse CAC en CACIB punten behaald heeft.

7 September 2014 - Meerdere updates: Fenne heeft weer aan twee shows meegedaan, Jinthe heeft ook haar eerste ervaring opgedaan met showen (zie 'Uitslagen') en de pagina over ons J- Nest is bijgewerkt, inclusief foto's van de Nestdag 2014 (zie 'Nesten')

7 Mei 2014 - Update op de Nesten pagina.

2 April 2014 - Update op de Nesten pagina.

22 Maart 2014 - Puppynieuws: Fenne heeft 6 reutjes en 3 teefjes ter wereld gebracht. Allemaal in goede gezondheid.

10 Maart 2014 - Puppynieuws: Fenne krijgt het zwaarder, ze wordt nu met de dag wat gevulder en ook lijkt het of we de puppy's zien en voelen bewegen. Kijk bij 'Nesten' voor meer informatie.

17 Februari 2014 - Fenne is drachtig! Ga naar de pagina 'Nesten' voor meer informatie.

3 Februari 2014 - Er is belangrijk nieuws te melden over Fenne's eerste nest: Fenne is gedekt! Ga naar de pagina 'Nesten' voor meer informatie.

3 Januari 2014 - Allereerst wensen wij u een gelukkig en gezond 2014! Daarnaast hebben wij van Fenne's fokkers een mooie foto ontvangen waarop Fenne's ouders staan. Deze foto hebben wij toegevoegd aan de pagina 'Fenne'.

18 November 2013 - Het showseizoen met Fenne is voor dit jaar afgelopen, de nieuwste resultaten (eurodogshow Kortrijk) staan nu ook op de pagina 'Uitslagen'. Dit jaar zijn we met Fenne in totaal naar 9 clubmatches en internationale tentoonstellingen geweest. 3 maal behaalde Fenne een zeer goed, 6 keer een uitmuntend en 4 maal werd ze Best of Breed (BOB). Voor een Nederlands Kampioenschap is ze nu op de helft met 2 CAC punten en voor een Internationaal Schoonheidskampioenschap heeft ze al drie CACIB punten, wat betekent dat ze nog maar 1 CACIB punt nodig heeft. Ook heeft ze haar eerste Belgische CAC punt gehaald. Het is dan ook niet wonderlijk dat we erg trots zijn op onze Fenne!

6 November 2013 - Meer showresultaten zijn te vinden op de pagina 'Uitslagen'. We zijn met Fenne naar de internationale hondenshow in Bleiswijk geweest, alwaar zij BOB werd met een uitmuntend, haar tweede CAC punt haalde en tevens ook haar tweede CACIB punt.

7 Oktober 2013 - Fenne heeft het uitstekend gedaan op de Franse Clubmatch en de Ijsselshow in Zwolle! Zie pagina 'Uitslagen'. Daarnaast is er belangrijk nieuws te vertellen over onze fokplannen. Ga daarvoor snel naar de pagina 'Nesten'.

23 September 2013 - Er is meer informatie bekend over ons toekomstig nest, voor meer informatie ga naar de pagina 'Nesten'

15 September 2013 - Showuitslag Clubmatch Kynologenclub 's-Hertogenbosch toegevoegd

6 September 2013 - Goed nieuws! Onze kennelnaam is goedgekeurd. Pups bij ons geboren zullen de affix 'du Bois du Pêcheur' in hun naam krijgen

Augustus 2013 - Showuitslagen toegevoegd en pagina 'Nesten´ bijgewerkt

Mei 2013 - Website online

9 oktober 2016 - Het was even werk, maar hier is 'ie eindelijk: onze nieuwe website! Veel is hetzelfde gebleven, maar het werd tijd om meer informatie op de website te kunnen plaatsen. Joppe staat niet langer meer als 'op zoek naar een huis'. We hebben besloten hem te houden. Na 2,5 jaar zijn wij zo gehecht geraakt aan hem en hij aan ons en Fenne en Jinthe, dat we hem niet meer konden missen. Naast een verhaaltje over Fenne, zijn er nu ook korte verhaaltjes over Jinthe en Joppe te vinden, evenals een fotoalbum voor elke hond onder 'Foto's'.

Sinds oktober 2015 is er veel gebeurd. We zijn met Fenne naar meerdere shows geweest met goede resultaten (zie Showuitslagen Fenne). Voor ons de meest bijzondere show is misschien wel Crufts 2016 (Engeland) geweest. Voor het eerst in de 125 jarige geschiedenis van Crufts mocht de Picardische herdershond meedoen aan de keuringen. Omdat ze voorlopig erkend zijn betekende dat samen met Pumi's, Zweedse lappenhonden en Bergamasco's in de ring strijden om de plaatsingen. Honden krijgen niet individueel een beoordeling maar kunnen geplaatst worden per klasse (1 t/m 5). Fenne stond samen met nog 10 teven in de open klasse en behaalde daar de derde plaats. Super trots zijn we daarop! HIER vindt u een fotoimpressie van Crufts.

Joya's eigenaren hebben haar heupen laten röntgenen en daar kwam een keurige HD-B score uit. Alle resultaten die aan ons doorgegeven worden, worden geplaatst bij de betreffende hond op de pagina van het J-Nest.

Op showgebied is er goed nieuws te melden over Jinthe en Juke (woont in Frankrijk). Jinthe heeft op de show in Rotterdam het laatste punt behaald voor de titel Nederlands Kampioen! Ook Juke mag zich vanaf heden Nederlands Kampioen noemen. Tijdens de Holland Cup (BOB) en de Amsterdam Winner (BOS) 2015 behaalde hij 3 van de 4 benodigde CAC-punten. In het weekend van 1 en 2 oktober is zijn eigenaar samen met hem overgekomen uit Frankrijk om het laatste punt te proberen te behalen. En met succes. Beide dagen werd Juke BOB met CAC & CACIB punten. Op zondag, als kers op de taart, werd Juke daarnaast in de erering geselecteerd in rasgroep 1 en behaalde hij een super mooie 5e plaats! Gefeliciteerd Juke en baasje!
Omdat we erg trots zijn op twee Nederlandse Kampioenen in ons eerste nest, hebben wij van hen samen een mooie foto laten maken.
16 oktober 2016 - Gisteren zijn we bij Joya 'meisje geel' en haar eigenaren op visite geweest. Het is zo leuk om te zien hoe de 'pups' ons nog steeds herkennen en helemaal blij worden wanneer ze ons zien. Joya is een heerlijke dame en een echte spring in het veld. HIER vindt u een fotoalbum met een aantal foto's van Joya.
22 mei 2017 - Tijdens de Internationale Tentoonstelling Dortmund op 19 mei 2017 heeft Fenne haar laatste CACIB-punt verdiend voor de titel Internationaal Show Kampioen! Daarnaast won zij de titel Frühjahrssieger 2017 en werd zij beste teef (4 teven aanwezig). Wederom een super mooi resultaat, met als kers op de taart de laatste opmerking in het keurrapport: sehr liebes wesen (vertaald: zeer lief karakter). 

December 2016 - Eind december zijn we op bezoek geweest bij Jaff'Art, oftewel pupje groen in het nest. Ook hij was erg blij om ons te zien, maar had even een klein beetje tijd nodig om ons te herkennen. Ook Jaff'Art is uitgegroeid tot een heerlijke vent, waar zijn gezin erg blij mee is.
du Bois du Pêcheur
NL
EN
Copyright 2020 du Bois du Pêcheur