Portretten - Klik op de week voor het fotoalbum
week 1 week 2 week 3 week 6 vertrek  
Weekfoto's - Klik op de week voor het fotoalbum of op filmpjes voor de filmpjes
week 1 week 2 week 3 week 4 week 5 week 6
week 7 week 8 filmpjes
J-Nest

Geboren op 21 maart 2014

6 reuen, 3 teven

Moeder: Franne (Fenne) du Trait de Coeur, Vader: Friques van de Bovendijkse Hoeve
Jinthe du Bois du Pêcheur
Juke du Bois du Pêcheur
Jacco du Bois du Pêcheur (Jaff'Art)
HD-A, ogen vrij van afwijkingen HD-B, ogen vrij van afwijkingen  
Joya du Bois du Pêcheur Jikke du Bois du Pêcheur (Wolf) Jules du Bois du Pêcheur (Tati)
HD-B
Julia du Bois du Pêcheur (Kwastje) Jamie du Bois du Pêcheur (Jaro) Joppe du Bois du Pêcheur
*update 17 december 2014* De pups zijn al weer bijna 9 maanden oud, dus hierbij weer een korte update. Joppe's herstel gaat beter en beter, elke week zien we hem gelukkig vooruit gaan. Ondertussen mogen we al wat langer met hem buiten rondlopen en dat vindt hij geweldig. Hij is erg aanhankelijk en wil het heel graag goed doen voor zijn baas. Jinthe wordt al een echt dametje en is een grote knuffelkont, die zich niet de kaas van het brood laat eten. Samen met Fenne gaat het echt super goed. Wolf heeft de afgelopen maanden een tijdje weer bij ons gewoond, maar sinds ruim een week is hij bij zijn nieuwe eigenaar. We missen hem wel een beetje maar gelukkig zijn de verhalen die wij van zijn nieuwe eigenaar horen positief. Van een aantal andere pups hebben we wat foto's ontvangen of zelf foto's gemaakt. Het is voor ons leuk om te horen hoe de pups zich ontwikkelen en echt verschillende karakters beginnen te krijgen (van lief en aanhankelijk tot echte zelfstandigen die graag dwarsliggen ;) ).
Kwastje Jaff'Art Jaro Wolf Juke Joya
*update 7 september 2014* Sinds de vorige update (4 maanden geleden) is er veel gebeurd. 7 van de 9 pups zijn uitgevlogen (zie de link hierboven 'portretten vertrek' en de link 'week 8' voor de laatste foto's van de pups in het nest) en we horen vooral goede berichten van alle pups. 6 van deze pups hebben we al weer teruggezien: Jaro bij de Clubmatch van de PHCN, Jaff'Art heeft in de vakantie hier gelogeerd en bij Joya, Tati, Kwastje en Wolf zijn we langsgeweest om de stamboom af te leveren (bedankt voor de gastvrijheid!). Via deze link wat foto's van Joya, Tati, Kwastje, Jaff'Art en Jaro.

Jinthe blijft bij ons en haar mama wonen en dat bevalt haar erg goed! Ze ontwikkelt zich als een lieve jongedame, met af en toe echte Picardstreken. Joppe is nog steeds bij ons, zijn revalidatie duurt nog voort. Hij en Jinthe trekken veel met elkaar op, maar we zorgen ook dat ze afzonderlijk dingen van elkaar doen. Ook Joppe is een heel leuke pup.

Op 6 september hebben wij een puppydag georganiseerd. 6 van de 9 pups konden daarbij aanwezig zijn en het was heel erg gezellig! De pups en Fenne moesten elkaar even aftasten maar al snel werd er alleen maar leuk gespeeld. De pups gaan graag zwemmen en er werd dus vrolijk gebruik gemaakt van het zwembad. Daarna zijn we een stuk gaan wandelen in het bos richting een vijver, waar een aantal pups lieten zien geen genoeg te kunnen krijgen van zwemmen. Bij terugkomst waren er wat kleine spelletjes klaargezet voor de pups en hun baasjes. Hierna waren de pups moe maar voldaan en konden de baasjes gaan barbecuen. Wij waren blij om de pups terug te zien en vinden het ook erg fijn dat de pups het zo getroffen hebben met hun baasjes. Het zijn stuk voor stuk honden om trots op te zijn! Voor foto's van deze gezellige puppydag klik HIER.

*update 7 mei 2014* Jikke en Jamie hebben ook een nieuw baasje gekregen. Alleen Joppe (mr Blauw) zal in de toekomst, als zijn beentje weer 100% is ook een nieuw baasje willen.

*update 5 mei 2014* Er staan weer nieuwe foto's (map week 5 en week 6) en een aantal nieuwe filmpjes op de website! Wegens drukte was er wat achterstallig onderhoud maar nu is alles weer up to date. Het gaat goed met de pups en ze genieten regelmatig van het mooie weer in de tuin. Daar kunnen ze van alles ontdekken: gras, geluiden, de ballenbak, de looptunnel en nog veel meer. En daarmee is ook meteen een begin gemaakt met de zindelijkheid.

Afgelopen vrijdag is de chipper van Raad van Beheer langs geweest om de pups te chippen. Alle namen waren eind maart al opgegeven, maar welke naam bij welke pup hoort was nog niet helemaal bekend. De naamsverdeling is als volgt:
Reutjes Teefjes
Grijs: Jikke du Bois du Pêcheur
Zwart: Juke du Bois du Pêcheur
Groen: Jacco du Bois du Pêcheur Roze: Julia du Bois du Pêcheur
Blauw: Joppe du Bois du Pêcheur Geel: Joya du Bois du Pêcheur
Paars: Jamie du Bois du Pêcheur Rood: Jinthe du Bois du Pêcheur
Oranje: Jules du Bois du Pêcheur
*update 2 mei 2014* De meeste pups hebben een nieuw thuis gevonden. Alle teefjes zijn reeds verdeeld, van de 6 reutjes zijn er momenteel nog 2 beschikbaar: pup paars met de naam Jamie en pup grijs met de naam Jikke.
Dit is Jamie (pup met het paarse bandje), één van de gestroomde reutjes. Een vrolijk mannetje die zich laat zien in het nest, maar op zijn tijd ook echt wel zijn rust pakt. Door zijn gemoedelijke karakter denken wij dat hij heel goed als gezinshond geplaatst kan worden. Hij had snel een klik met de kinderen die hier al op bezoek zijn geweest. Dit is Jikke (met grijze bandje), ook een   gestroomd reutje. Hij is een echte spring in het veld (letterlijk!) en altijd in voor actie. Wij denken dat hij heel goed zal passen bij een actieve baas, die bijvoorbeeld met hem graag een hondensport zou willen gaan beoefenen.
*update 21 april 2014* Afgelopen vrijdag (18 april) waren de pups al weer 4 weekjes oud, de tijd vliegt voorbij! Ze gaan steeds meer ontdekken en spelen. Ook krijgen de pups al een aantal keer per dag speciale vleesmousse voor pups te eten zodat ze langzaamaan kunnen gaan wennen aan het eten van brokjes. Zondag was het zon mooi weer met een stralend zonnetje dat de puppys voor het eerst buiten in de tuin zijn gegaan. In het album Fotos pups week 5 kunt u de fotos bekijken van dit eerste uitstapje. De pups hebben genoten en wij natuurlijk van hun.


Daarnaast is er ook wat minder leuk nieuws te melden. Afgelopen zaterdag heeft pupje blauw tijdens het spelen met een andere pup zijn achterpootje (scheenbeen) gebroken. Domme pech, maar we balen er natuurlijk wel van. Gelukkig is de prognose dat het zich goed en volledig zal herstellen. Omdat dit echter een uitzonderlijke situatie is hebben wij besloten dat pupje blauw vooralsnog niet te reserveren is en in ieder geval bij ons zal blijven tot hij volledig hersteld is. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen wij hierover natuurlijk berichten. Omdat dit een belangrijke tijd is in de socialisatie van pups proberen wij pupje blauw onder toezicht en zo vaak mogelijk mee te laten doen aan de dingen die de andere pups ook doen.

*update 2 april 2014* De pups zijn nu 1,5 week oud. Ze groeien goed en eten en slapen het grootste deel van de dag, maar sommige pups zijn al op onderzoek uit in de werpkist. Sinds zondag gaan er al wat oogjes open en elke dag zien de pups steeds iets meer.

Alle foto's van de eerste week (behalve de portretjes op één week leeftijd) zitten nu in het album 'Pups week één. In het album 'Pups week twee' vind u de foto's van deze week. Ook zijn er nog twee korte filmpjes toegevoegd aan het filmalbum.

*update 22 maart 2014* Fenne heeft op 21 maart 9 mooie puppy's ter wereld gebracht:
*update 10 maart 2014* Fenne zit alvast "trots" te wennen in haar werpkist:
De werpkist is een stukje huisvlijt gemaakt door de gehele familie, ontwerpen, hout halen, zagen, schuren, schilderen etc. etc.

Fenne haar buik begint nu flink te groeien:
Het lijkt wel of we de puppy's in haar buik kunnen zien en voelen bewegen.

Bij het uitlaten merken we dat ze niet zo ver meer op pad wil als vroeger, ze laat het duidelijk merken door ver achteraan te lopen.

*update 17 februari 2014* Vanochtend zijn we met Fenne naar de dierenarts geweest voor een echo en daar werd bevestigd dat Fenne drachtig is. Alles ziet er heel goed uit en met Fenne zelf gaat het ook heel erg goed. Nog een aantal weken wachten en dan zullen de pups geboren worden!
Drachtecho Franne du Trait de Coeur, 17 februari 2014.

*update 3 februari 2014* Op 20 januari 2014 is Fenne gedekt door Friques van de Bovendijkse Hoeve. Over ongeveer twee weken zullen we voor een echo naar de dierenarts gaan en dan weten we of de dekking gelukt is. De geboorte van de pups is voorzien voor de tweede helft van maart. U kunt nog steeds contact met ons opnemen voor meer informatie en/of om op onze puppywachtlijst geplaatst te worden.Fenne heeft alle benodigde gezondheidsonderzoeken en showuitslagen binnen. Friques van de Bovendijkse Hoeve zal de vader zijn van haar toekomstige pups. Wij hebben gekozen voor Friques omdat hij een mooie reu is met een fijn temperament en omdat hij bovendien een goede aanvulling is op Fenne. Daarnaast voldoet hij aan de gezondheidseisen, wat wij erg belangrijk vinden. Deze fokcombinatie voldoet ook aan de eisen die de Picardische Herdershonden Club Nederland (PHCN) stelt en is daardoor goedgekeurd door de PHCN. Fenne's volgende loopsheid zal waarschijnlijk voor eind van dit jaar (2013) zijn. Pups uit deze combinatie kunnen in kleur variëren van fauve charbonnée tot donker gestroomd. De pups zullen bij ons in de woonkamer opgroeien en worden gesocialiseerd met de dagelijkse gang van zaken. Ook zullen ze gesocialiseerd worden met onze drie katten. Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een pup uit deze combinatie? Neem dan contact met ons op via de mail (zie pagina 'Contact').
x
Franne du Trait de Coeur (Fenne)
03-12-2010

HD-A (vrij)
Ogen vrij van aandoeningen

1e plaats vb puppyklasse (clubmatch PHCN, 2011)
3e plaats u openklasse (clubmatch, PHCN, 2013)
uitm. karakter + standaard (NE Frankrijk, 2013)
1u BOB, CAC-CACIB (Ijsselshow, Zwolle, 2013)
1u BOB, CAC-CACIB (dogshow Bleiswijk, 2013)
1u BOB, CAC-CACIB (eurodogshow Kortrijk, 2013)
Friques van de Bovendijkse Hoeve
14-05-2010

HD-A (vrij)
Ogen vrij van aandoeningen

Nederlands Jeugd Kampioen 2011
Europees Jeugd Kampioen 2011
Nederlands Kampioen 2012
du Bois du Pêcheur
NL
EN
Copyright 2020 du Bois du Pêcheur