Fenne is onze eerste Picardische herder. Ze is op 3 december 2010 geboren in Zwitserland, in de kennel 'le Trait de Coeur'. Haar vader is Tango de la Tour Philippe en haar moeder Cayenne di Poggio al Vento. Omdat nog niet bekend was welk pupje bij de mooie naam 'Franne du Trait de Coeur' hoorde stond ze bekend als Rouge, door het rode halsbandje dat ze om had. Later heeft ze dus haar officiële naam gekregen: Franne du Trait de Coeur. In het dagelijks leven bij ons heet ze Fenne.

In Februari 2011 kwam zij in onze familie, na een 9 uur durende autorit die ze goed volgehouden heeft voor een jonge pup. Het grootste deel van de reis heeft ze lekker liggen slapen. Na een weekje zijn we gestart met de puppycursus, waar Fenne meteen liet zien hoe slim ze is. Opdrachten had ze snel door en al snel wist ze wat er van haar verwacht werd. Ook op de andere cursussen heeft ze laten zien dat ze wel door heeft wat we van haar willen. Maar zoals het een echte Picard betaamt moet ze soms wel even nadenken over het nut van het opvolgen van een commando. Na de basiscursussen hebben we ook een cursus hondensport (Doggydance en Obedience) gedaan met haar. Daarnaast gaan wij momenteel naar de ringtraining en bezoeken we meerdere clubmatches en hondenshows in binnen- en buitenland.

Eén van Fenne's favoriete spelletjes is het zoeken naar voorwerpen die we benoemen. Zodra dit een voorwerp is dat ze nog niet eerder gehoord heeft, luistert ze extra aandachtig waarbij ze haar koppie scheef houdt. Je ziet haar dan echt nadenken en op het moment dat ze denkt het door te hebben verschijnt het spreekwoordelijke lampje in haar ogen en gaat ze op zoek naar het voorwerp.

Naast de cursussen die Fenne gedaan heeft, kan ze zich helemaal uitleven in de boswandelingen, de fietstochten en het knuffelen met onze drie katten. Tijdens het wandelen speelt ze graag met andere honden of gaat ze op zoek naar steeds een grotere stok om mee te spelen. Ook naar het strand gaan is een groot feest voor haar, het water in en golven vangen zijn haar favoriete hobbies.

En nu (midden 2013), op 2,5 jarige leeftijd, is ze uitgegroeid tot een stabiele, levendige en vreugdevolle Picardische herder waar wij mee kunnen lezen en schrijven. We hopen dat ze nog lang en in goede gezondheid deel van ons gezin uit zal maken.Fenne's ouders: Tango de la Tour Philippe (links) & Cayenne di Poggio al Vento (rechts)
du Bois du Pêcheur
NL
EN
Copyright 2020 du Bois du Pêcheur